Uw apotheker(s):

Dhr. F.J. van Looy en Mevr. drs. I. van Pomeren

Tel: 0495 52 06 00

boshoven@ezorg.nl

Astma/COPD Service

 

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma of COPD. Per jaar komen daar steeds meer mensen bij. Reden voor uw apotheek om u hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen.

Medicatiebegeleiding
Uw apotheker is met zijn team gespecialiseerd in geneesmiddelen. Met alle vragen over uw geneesmiddelen kunt u bij uw apotheek terecht, zoals: welke soorten geneesmiddelen zijn er, hoe werken ze, hoe gebruikt u ze, wat zijn de bijwerkingen, enzovoort. Daarnaast controleren wij iedere keer als u een nieuw geneesmiddel komt halen of het voorgeschreven geneesmiddel past bij uw gezondheidssituatie en wel samengaat met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt. Ditzelfde doen wij bij de middelen die u zonder recept bij ons koopt. Dit noemen we zelfzorgmiddelen. Het zou namelijk kunnen zijn dat de werking van uw inhalatie-geneesmiddelen verandert door het gebruik van deze zelfzorgmiddelen.

Persoonlijk astma/COPD-adviesgesprek en begeleiding
Voor een persoonlijk gesprek met de apotheker kunt u altijd een afspraak maken. Tijdens het adviesgesprek kunt u al uw vragen over uw geneesmiddelen en inhalator stellen en worden ook al uw geneesmiddelen nog eens met u doorgenomen. Hoe zijn uw ervaringen? Weet u waar u alles voor gebruikt? Tevens kunt u dan laten controleren of u op de juiste wijze inhaleert. Indien nodig zal de apotheker contact opnemen met uw behandelend arts. Daarnaast zijn er speciaal opgeleide apothekersassistenten die u kunnen helpen bij uw geneesmiddelengebruik, innameschema's, enzovoort. Jaarlijks wordt er een speciale longweek in de apotheek georganiseerd. Er wordt dan extra aandacht geschonken aan het thema astma en COPD.

Wat kan Apotheek Boshoven nog meer voor u betekenen?
Naast de medicatiebegeleiding kunt u bij uw apotheek ook terecht voor:

  • Inhalatie-instructie. Goed inhaleren is een kunst. Tijdens een inhalatie-instructie controleren wij uw inhalatietechniek. In een aparte ruimte oefent u samen met een speciaal opgeleide apothekers-assistent het inhaleren van het geneesmiddel. Soms kan een extra hulpmiddel helpen om beter te inhaleren. Ook als u al jaren geneesmiddelen gebruikt kunt u een inhalatie-instructie bij ons aanvragen. Ons advies is om minimaal een keer per jaar uw inhalatietechniek te laten controleren.
  • Informatie/nieuwsbrieven over astma/COPD Wilt u goed geïnformeerd blijven over astma/COPD en de geneesmiddelen die u gebruikt? Meld u dan nu aan voor de Nieuwsbrief Astma/COPD. U ontvangt dan een aantal keer per jaar een brief over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Voor de aanmelding kunt u bij ons in de apotheek komen. 
  • Leefstijladviezen Een gezonde leefstijl is erg belangrijk bij astma en COPD. Wij kunnen u hierin ondersteuning bieden. Denk bijv. aan stoppen met roken, gezonde voeding en gezond gewicht.