Uw apotheker(s):

Dhr. F.J. van Looy en Mevr. drs. I. van Pomeren

Tel: 0495 52 06 00

boshoven@ezorg.nl

Diabetes Service

In Nederland zijn er naar schatting circa 1.000.000 mensen met diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd. Per jaar komen hier zo'n 70.000 mensen bij. Reden voor uw apotheek om u hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen.

Medicatiebegeleiding
Uw apotheker is met zijn team gespecialiseerd in geneesmiddelen. Met alle vragen over uw geneesmiddelen kunt u bij uw apotheek terecht, zoals: welke soorten geneesmiddelen zijn er, hoe werken ze, hoe gebruikt u ze, wat zijn de bijwerkingen, enzovoort. Daarnaast controleren wij iedere keer als u een nieuw geneesmiddel komt halen of het voorgeschreven geneesmiddel past bij uw gezondheidssituatie en wel samengaat met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt. Ditzelfde doen wij bij de middelen die u zonder recept bij ons koopt. Dit noemen we zelfzorgmiddelen. Het zou namelijk kunnen zijn dat uw bloedsuikerwaarde verandert door het gebruik van deze zelfzorgmiddelen.

Persoonlijk adviesgesprek en begeleiding
Voor een persoonlijk gesprek met de apotheker kunt u altijd een afspraak maken. Tijdens het adviesgesprek kunt u al uw vragen over uw geneesmiddelen stellen en worden ook al uw geneesmiddelen nog eens met u doorgenomen. Hoe zijn uw ervaringen? Weet u waar u alles voor gebruikt? Indien nodig zal de apotheker contact opnemen met uw behandelend arts. Daarnaast zijn er speciaal opgeleide apothekersassistenten die u kunnen helpen bij uw geneesmiddelengebruik, innameschema's, de aanschaf van een bloedglucosemeter, enzovoort.

Wat kan Apotheek Boshoven nog meer voor u betekenen?
Naast de medicatiebegeleiding kunt u bij uw apotheek ook terecht voor:

  • Diverse hulpmiddelen: wij hebben een groot aantal hulpmiddelen (teststrips, lancetten, bloedglucosemeters, enzovoort) op voorraad. In veel gevallen kunnen wij de kosten voor u declareren. Wij bieden u ook de mogelijkheid om online uw diabetes hulpmiddelen te bestellen. 
  • Metingcontrole: regelmatig organiseren wij een metercontroledag. Wij controleren dan de staat van uw meter en/of insulinepen en u krijgt allerlei tips over het gebruik en het onderhoud. Zo nodig wordt de meter schoongemaakt of vervangen. Ons advies is om een keer per jaar uw meter en/of insulinepen te laten controleren.
  • Extra service en batterijen: mocht uw prikpen of meter kapot gaan, dan vervangen wij deze. Tevens kunt u een naaldencontainer afhalen, evenals het diabetesdagboek en het diabetes paspoort. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor nieuwe batterijen voor de meeste bloedglucosemeters. En hebben wij iets niet, vraag het ons. Dan zorgen wij dat u het zo snel mogelijk geleverd krijgt.